Važni uspesi kampanje

Najveći uspesi kampanje Mesec romskog ženskog aktivizma su kada podržimo mlade Romkinje u onome čime se bave.

Radmila Nešić, Ternipe Pirot:

12924360_1312567552103569_2051706154539024633_n

U okviru akcije pod nazivom „na kafi kod..“ koje su se izvodile 2013. godine, odlučile smo da prestavnike/ce lokalne samouprave odvedemo kod Snežane Kamenović iz Pirota, koja je završavala Pedagošku akademiju i suočavala se sa ne tako pozitivnim očekivanjima da će nakon studija pronaći posao. Nakon susreta sa njom Opština Pirot joj je ponudila stažiranje u predškolskoj ustanovi, što je za Snežanu bilo jako značajno, budući da je teško dobiti takvu priliku jer potencijalnih stažista ima mnogo. Iako je nakon stažiranja Snežana u procesu traženja posla, ovo iskustvo i za Snežanu i za sve nas deluje pozitivno u jačanju samopouzdanja i motivacije za dalji aktivizam.

Vera Kurtić, Ženski prostor:

vera

Kada znaš da nisi jedina Romkinja na svetu koja se usuđuje da kaže svoje mišljenje, da nisi jedina koja ide u školu, nisi jedina koja traži posao i jedina koja smatra da ima prava da ga dobije… To je romski ženski aktivizam i mesto odakle znamo da nismo same.

Činjenica da smo okupljene u Mrežu nas čini snažne! A svaka od članica Mreže je jaka žena, svaka ima iskustva svog postojanja u svetu koji nije krojen za nas nego za neke druge. Svaka od nas nosi svoju sopstvenu životnu mudrost i deli sa drugom. Dolazimo do novih žena, rušimo barijere!

Romska ženska mreža je na visokom mestu u mojoj ličnoj agendi za rušenje patrijarhata.

Najviše mi se dopada što smo različite i što imamo raznolike ideje ali sve verujemo u sopstvene vrednosti i opštu ravnopravnost!

Naše sestrinstvo je snažno!

Opre Romnja!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *