DOBRODOŠLI!

>ENGLISH    >RROMANO

Dobrodošle i dobrodošli na mesto gde ćete moći svakodnevno da pratite ROMSKI ŽENSKI AKTIVIZAM, u periodu od 8. marta do 8. aprila, od Međunarodnog dana žena do Svetskog dana Roma i Romkinja.

Grupna2

Mi smo aktivistkinje 25 organizacija i inicijativa, okupljene u Romskoj ženskoj mreži.

Grupna

I ove godine, šesti put zaredom, sprovodimo kampanju Mesec romskog ženskog aktivizma koja se održava uvek u isto vreme, od 8. marta do 8. aprila. U tom periodu intenzivnije ukazujemo na probleme sa kojima se Romkinje susreću u svakodnevnom životu u Srbiji. Želimo da skrenemo pažnju javnosti i zajedno izmenimo ustaljenu sliku o nama, prepunu stereotipa i predrasuda.

Za ovih 6 godina uspele smo da utičemo na pomak i promene – od nijednog pozitivnog izveštavanja o Romkinjama i našem aktivizmu u medijima na početku, do 3 dnevno tokom poslednje kampanje!

Međutim, suočavamo se i sa sve većim poteškoćama. Smanjenje i nedostatak finansijskih sredstava utiču na rad i funkcionisanje naših grupa. Takvu situaciju smo prihvatile kao izazov! Rešene da zadržimo i održimo Mesec romskog ženskog aktivizma, kampanju smo usmerile na ovo mesto, dakle na društvene mreže i interaktivan sadržaj sa građankama i građanima naše zemlje.

Kampanju ćemo zvanično započeti uoči Međunarodnog dana žena – 7. marta, kada ćemo se okupiti i razgovarati o aktivnostima koje nas očekuju. Tada ćemo izraditi i transparente sa porukama, koje ćemo uputiti javnosti 8. marta na Maršu žena. Tu će naša Romska ženska mreža učestvovati kao deo feminističkog pokreta i pridružiti se aktivistkinjama iz cele Srbije. Pridružite nam se i vi!

https://www.facebook.com/events/1599932343577186

Dakle, vidimo se svakog dana tokom Kampanje na ovom mestu!

Eto prilike da nas bolje upoznate. 🙂

Pokazaćemo da mi nismo samo ponosne pripadnice romskog naroda već – i radnice, i aktivistkinje, stručnjakinje, domaćice, građanke ove zemlje! I još mnogo toga!

Predstavićemo rad naših aktivistkinja, organizacija, inicijativa kao i mnogobrojne sadržaje.

Pratite nas na Twitter-u i Facebook-u, organizovaćemo i «pričaonice» na razne teme…

Očekujemo da nam se priključite i podržite nas u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Kruševacu, Pirotu, Aleksincu, Vranju, Babušnici, Vlasotincu, Beloj Palanci, Bujanovacu, Novom Bečeju, Dimitrovgradu, Lazarevacu, Leskovacu, Ljuboviji, Prokuplju, Somboru, Pančevu, Lebanu, Zrenjaninu, Smederevskoj Palanci, Sremskoj Mitrovici, Žablju, Ilandži, Kragujevcu, Kuršumliji…

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *