CENTAR ZA RAZVOJ ROMSKE ZAJEDNICE AMARO DROM, SMEDEREVSKA PALANKA

>ENGLISH   >RROMANO

Postojimo od 2011. godine. Organizaciju su osnovale Romkinje iz Smederevske Palanke da bi pomagale ženama i mladima u svojoj zajednici.???????????????????????????????

Romkinje su izolovane i isključene iz društvenog života. Zato su naše aktivnosti usmerene na obrazovanje, promovisanje jednakih prava i uvažavanja kulturnih različitosti.

Zastupamo interese žena bez obzira na njihov socijalno-ekonomski status, etničku pripadnost, seksualnu orijentaciju, politička i verska ubeđenja.293006_230560367066298_1670342864_n

Do sada smo sprovele više projekata za podršku majkama u procesu inkluzije u obrazovanju. Informišemo našu zajednicu o afirmativnim merama u obrazovanju. Pomažemo i u pribavljanju ličnih dokumenata.radionice u naslejima

Organizujemo edukacije za ekonomsko osnaživanje. U saradnji sa Romskim informativnim centrom iz Kragujevca smo sprovele obuke za samozapošljavanje za Romkinje. Rezultat toga je da sada u našem gradu već imamo 10 preduzetnica.

DSC_0018

Članice smo Romske ženske mreže.

U saradnji sa drugim organizacijama učestvujemo u kampanjama javnog zagovaranja. U okviru Meseca romskog ženskog aktivizma izvodimo ulične akcije i radionice sa ženama u naseljima .MRZA

Sa organizacijom Romski ženski centar Bibija iz Beograda, učestvovale smo u programu Aktivna inkluzija i prava Romkinja na zapadnom Balkanu.

inkluzija romskinja na zapadnom balkanu U vreme izbora za Nacionalni savet romske nacionalne manjine, zajedno sa drugim članicama Romske ženske mreže, informisale smo Romkinje o pravu da izađu na glasanje.

kampanja za nacioanlen savete

Prilikom poplava koje su zadesile našu opštinu u 2014. godini, bile smo aktivne u zbrinjavanju i sanaciji štete.

 

Kontakt:

064/95 92 951

E-mail:   amarodrom.2011.@gmail.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *